Hoitomuodot.


Klassinen hieronta:

Perinteisessä hieronnassa lihaksia ja sidekudoksia muokkaamalla rentoutetaan kireitä ja jännittyneitä lihaksia, virkistetään aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Samalla tulevat käsiteltyä myös niveliä ja nikamia ympäröivät pehmytkudokset, joiden joustavuuden lisääntyessä myös nivelten liikkuvuu paranee. Nämä vaikutukset taas lievittävät niin lihasten kuin muidenkinkudosten kipuja. Urheilijoita hieroessa on huomioitava kilpailujen ajankohta, valmennuksen vaihe ja mahdolliset vammat.

Jokaisella Hierojalla on oma ”käsialansa”, niin että samankin opettajan oppilaista tulee hyvin erillaisia hierojia. Tämähän on vain hyvä asia: eihän asiakkaat ole samanlaisia.

Imukuppihieronta:

Useimmiten hierontaa tehostava hoitomuoto jota voidaan käyttää johonkin kehon kohtaan joka on erityisenkireä ja tukkoisen tuntuinen. Sillä voidaan tokitehdä vaikka kokohieronnankin. Imukupilla nostetaan ihonalaista, lihaskalvoja ja muita sidekudoksia irti alustastaan jolloin verenkierto ja aineenvahdunta pääsevät paremmin toimimaan lihaksissa. Lihaskalvojenvenyessä lihakset rentoutuvat. Vaikka tämä hoito on hyvin miellyttävän tuntuista on siinä aina mahdollista tulla johonkin kohtaan mustelmakin. Tämän tehokkuuden takia hoitoaika on paljon lyhyempi. Lisäksi on huomioitava ettei hoito sovi verenohennus- tai aspiriini lääkitystä käyttäville, ei suonikohjujen kohdalle, hauraalle tairikkinäiselle iholle. Varovainen pitää olla myös sydänsairauksien ja diabeteksen kanssa

Lymfaterapia:

Alkujaan kehitetty turvotusten hoitoon. Sen lisäksi sitä käytetään erillaisten leikkausten ja urheiluvammojen jälkeen jolloin turvotusnesteen poistaminen on tärkeää. Se edistää myös urheilijoiden palautumista. Siinä aktivoidaan ihon ja lihastenvälistä aluetta jossa on paljon imu- eli lymfasuonia. Hellävaraisena hoitona se rentouttaa niin kehon kuin mielenkin. Turvotuksen vähetessä myös siitä johtuneet kivut lievittyvät. Lempeänä rentouttajan se soveltuu usein myös niille asiakkaille joille klassinen hieronta ei vaikkapa suonikohjujen takia sovi. lymfahoitoa käytetään esim. fybromyagian, reuman ja raskausaikaisen turvotuksen hoidossa. Joskus tehdään turvotusta poistavia sidoksia ja ainakin neuvotaan tukisukkien ja -hihojen hankinnassa sekä muussakin turvoituksen hoidossa.

Intialainen päänhieronta:

Intialainen Narenra Mehta kehitti tämän hoidon sterssin oireiden hoitoon. Hoito tehdään usein istuen eikä vaatteitakaan tarvitse juuri riisua joten se sopii tehtäväksi vaikka työpaikalla. Lihasjännityksestä johtuva päänsärky, unettomuus, niska-hartiavaivat sekä tinnitus saavat tästä apua tästä hoidostaja on joskus suun kuivuminenkin siitä helpottunut. hoidossa käsitellään hartioiden, niskan ja pään liskäksi myös kasvoja ja korvia. lopussa lyhyt energian tasapainotus

Tämän hoidon voi yhdistää muihin hoitoihin jolloin tehdään vain päänalua intialaisittain ja hoitoasentona voi olla selinmakuu

Perinteinen jäsenkorjaus:

Suomalaisessa kansanperinteestä tuleva hoito jonka taito on kulkenut mestarilta kisällille jo vuosikymmenien ajan. Ihmisen kehoa katsotaan kokonaisuutena jonka yhden nivelen virheasento johtaa toistenkin nivelten asentovirheeseen. Kehon asennon epätasapainoon voi olla monia syitä: vanha vamma, asento tottumukset, kulumaviat yms. Kehon liikkuvuutta pyritään normalisoimaan käsittelemällä niveliä, nivelsiteitä ja lihaksia. Ainahan asentoa ei voi palauttaa aivan normaaliksi mutta paremmin liikkuvat nivelet ja rennommat pehmytkudokset antavat luonnolle mahdollisuuden parantaa itseään.

Jäsenkorjauksessa niveliä käsitellään niiden normaalien liikelaajuuksien mukaisesti eli ei tehdä ”kovia rytkäytyksiä”, vaan suostuttelemalla ja venyttelemällä pyritään liikkuvampaan lopputulokseen. Hoito on kivuton ja kestää n. 2 tuntia.

Kinesioteippaus:

Käytetään lievittämään kipua, lisäämään nivelten liikkuvuutta ja parantamaan liike- ja asentototumuksia, koska sillä voidaan vaikuttaa iholta keskushermostoon välittyviin aistimuksiin. Kinesioteipillä ohjataan liikettä oikeaan suuntaan tai tuetaan niveltä. Suonikohjuista johtuvaa turvotusta sillä voidaan vähentää.

Teippi kestää kastumisen ja sitä pidetään yleensä monta päivää.